Doposażenia BMW, kodowanie, programowanie

Tematy i posty będą oczekiwały na akceptację przez Moderatora lub Administratora

Moderatorzy: Czolg, zimss, Saillupus, Wiecko, pilot

Awatar użytkownika
TheChoseN
Administrator
Administrator
Posty: 911
Rejestracja: 16-09-2008, 21:12
Lokalizacja: Szczecin / Płoty
Płeć: Mężczyzna
Kontaktowanie:
Status: Offline

Doposażenia BMW, kodowanie, programowanie

Postautor: TheChoseN » 30-01-2015, 17:02

Czołem :-)

Jeśli ktoś potrzebuje aktywować jakąś funkcję w swoim samochodzie, lub pragnie doposażyć je w jakiś moduł (np AUX do CCC), zapraszam.
Przykładowo:
- Światła do jazdy dziennej
- Aktywacja MP3 w CCC Professional,
- Polskie menu z polskim lektorem dla MK2, MK3, MK4, CCC Professional, CIC, NBT.
- Odtwarzanie DVD/TV podczas jazdy

i wiele wiele innych.

Naprawa nawigacji po nieudanej próbie update'u nawigacji na własną rękę :)
Nie musisz już wydawać zylion zł a nową jednostkę CCC.


Ciągle restartuje się ekran nawigacji i pojawia napis BMW? To też naprawiam, lecz niestety już trzeba wyciągnąć cały moduł z auta na stół.

Kontakt: PW
[ BMW... i wszystko jasne ]
BMW Klub Szczecin

Awatar użytkownika
Mole
Forumowicz
Posty: 1190
Rejestracja: 14-02-2009, 12:40
Lokalizacja: Szczecin
Płeć: Mężczyzna
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Mole » 31-01-2015, 12:03

Czołzen a jesteś w stanie po wymianie modułu świateł z frm1 na frm2 zakodować go i zrobić np. welcome lights, day lights w ringach podnosząc napięcie w nich ? :mrgreen:
Mówimy tu oczywiście o E9X pre lci.

Awatar użytkownika
TheChoseN
Administrator
Administrator
Posty: 911
Rejestracja: 16-09-2008, 21:12
Lokalizacja: Szczecin / Płoty
Płeć: Mężczyzna
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: TheChoseN » 31-01-2015, 18:57

Da sie :-) kontakt pw
[ BMW... i wszystko jasne ]
BMW Klub Szczecin

Awatar użytkownika
cyberkill
Forumowicz
Posty: 103
Rejestracja: 17-01-2015, 19:32
Lokalizacja: Bezrzecze
Płeć: Nie ustawiono
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: cyberkill » 08-03-2015, 18:43

czy da sie to ogarnąć programowo:

młody włącza mi ciągle lampke do czytania od strony pasażera na tyle - oczywiście już jej nie wyłącza.

czy da się to jakoś ogarnąć programowo, że po wyłączeniu zapłonu z automatu gaśnie całe światło łącznie z lampkami do czytania - czy tylko fizycznie musze kliknąć ?
[URL=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/72120] [img:9d8cdd2722]http://www.motostat.pl/user_images/72120/icon3.png[/img:9d8cdd2722][/URL] Przyłącza wody !!! www.jrn.pl


Wróć do „Motoryzacja”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika